e-Health

e-Health van Therapieland

Binnen onze praktijk werken wij met e-Health, ofwel zorg via internet. Dit kan dienen ter ondersteuning van de behandeling die je al volgt. Hiervoor gebruiken wij het e-Health platform Therapieland. Je behandelaar kiest een online behandelprogramma waarin uitleg gegeven wordt over de klachten die je ervaart. Daarnaast kun je opdrachten maken en informatieve of leuke filmpjes bekijken. Tussendoor kun je online contact houden met je behandelaar over jouw vooruitgang.

Hoe kan e-Health je helpen?

  • Je kunt alle informatie te allen tijde teruglezen, waardoor het beter blijft hangen.
  • Je gaat in je eigen omgeving, tijd en tempo aan de slag en zo ben je in staat om de regie te nemen over je eigen herstel.
  • Hierdoor kunnen je klachten sneller verminderen en leg je een stevige basis om zelf met moeilijkheden om te kunnen gaan, ook in de toekomst.
  • Het is goed voor je zelfvertrouwen als je weet dat je zelf stappen hebt ondernomen om beter in je vel te zitten.


Hoe werkt het?

  • Je behandelaar kiest een online behandelprogramma uit waarmee je aan de slag gaat en stuurt jou een uitnodiging.
  • Je ontvangt een uitnodiging op je mailadres.
  • Als je deze uitnodiging accepteert en een account aanmaakt is je behandelaar aan jouw account gekoppeld en kun je aan de slag. Jouw therapeut kan dan meekijken met jouw behandeling.
  • Als je inhoudelijke vragen hebt over informatie, je klachten, het doorlopen van het programma kun je bij je behandelaar terecht. Als je ergens tegen aan loopt in het platform, kun je te allen tijde de helpdesk van Therapieland bereiken door middel van de Feedback knop links op de website of via 020-7712848.

Renée vertelt over haar ervaring met het volgen van het onlineprogramma Depressie:

Ik vond het erg fijn dat ik thuis op de bank rustig terug kon lezen wat mijn behandelaar in het gesprek uitgelegd heeft. Hierdoor begreep ik beter hoe het soms kan werken in mijn hoofd. In de filmpjes wordt vaak verteld dat de klachten bij meer mensen voorkomen en worden er concrete voorbeelden genoemd, dit hielp mij om weer met beide benen op de grond te komen staan. Soms vond ik het wel lastig om te weten wanneer ik wat het beste kon doen en om mezelf te motiveren om achter de computer te zitten. Uiteindelijk heeft mijn therapeut mij daarbij geholpen.

Kijk voor meer informatie op: www.therapieland.nl